اختلالات مفصل گیجگاهی - فکی

درمان اختلال مفصل  گیجگاهی – فکی
در این بخش، تشخیص و درمان اختلالات مفصل گیجگاهی ـ فکی از سوی مجرب‌ترین متخصصین این حوزه ارائه می‌شود. اختلال مفصل گیجگاهی ـ فکی در اغلب موارد به دلیل ارتباط نامناسب و نادرست دندان‌ها با یکدیگر و یا بر اثر سهل‌انگاری و عدم رعایت بهداشت ایجاد می‌شود. این اختلال، موجب بروز طیف گسترده‌ای از علائم مانند سردرد، سرگیجه، تهوع، ایجاد درد در ناحیه مفصل گیجگاهی ـ فکی، محدودیت در حرکت و باز کردن دهان و درد در ناحیه کتف و شانه در بیمار می‌شود. این اختلال علاوه بر موارد ذکر شده، حوزه شنوایی و بینایی فرد را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ گوش‌درد، احساس پری در گوش، وزوز گوش و اختلالات بینایی مانند تاربینی، دوبینی و اشک‌ریزش از دیگر علائم ابتلا به اختلال مفصل گیجگاهی ـ فکی هستند.

اعمال نشدن دقت کافی در انجام درمان‌های دندانپزشکی، از دست دادن یک یا تعدادی از دندان‌ها و ایجاد فضای خالی ناشی از جایگزین نشدن دندان‌های از دست‌رفته، وجود تعداد زیاد روکش و ترمیم‌های گسترده، فشار غیرارادی دندان‌ها و دندان‌قروچه از عواملی هستند که موجب می‌شوند تعادل و رابطه مناسب بین دو فک در هنگام تماس دندان‌ها برقرار نشود و این امر در درازمدت موجب وارد شدن فشارهای نامناسب به مفصل گیجگاهی ـ فکی می‌شود که می‌تواند طیفی از علائم ذکرشده را در پی داشته باشد.

اصلاح رابطه نامناسب دندان‌ها در یک بازه زمانی و با ویزیت‌های مکرر، انجام تمرین‌ها و ورزش‌های فک، تجویز بایت‌گارد و اعمال دیگر روش‌های درمانی متناسب ازجمله روش‌هایی هستند که از سوی متخصصین بخش مفصل گیجگاهی ـ فکی مرکز شنوایی و وزوز گوش تهران برای درمان مشکلات این ناحیه به کار گرفته می‌شوند. به‌کارگیری این شیوه‌های درمانی، التهاب در این ناحیه را از بین می‌برد، فشار وارد به مفصل گیجگاهی ـ فکی را متعادل می‌کند و سبب فروکش کردن علائم ظاهرشده در بیمار می‌شود.

درمان اختلال مفصل گیجگاهی ـ فکی به‌عنوان یکی از شایع‌ترین عوامل ایجادکننده وزوز گوش، سبب کاهش شدت و آزاردهندگی وزوز گوش در افراد مبتلا به این عارضه می‌شود و در مواردی قطع کامل وزوز گوش را نیز در بردارد.